سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند سبحان، مال را به کسانی که دوست دارد و یا دشمن دارد می بخشد؛ولی دانش را جز به کسی که دوست دارد نمی بخشد [امام علی علیه السلام]
 
پنج شنبه 91 اسفند 24 , ساعت 12:13 صبح

دیدار با خانواده های شهدا

سلسله دیدارهای کانون بسیج اساتید و اعضای شورای بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه با خانواده های معظم شهدای شهرستان

فیروزکوه- همزمان با فرا رسیدن ایام پایانی سال و در پیش بودن بهار طبیعت، کانون بسیج اساتید و اعضای شورای بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه با خانواده های معظم شهدای شهرستان دیدار کردند.

 

در این دیدار ها دکتر "خسرو عزیزی" رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه اظهار کرد: دیدار با بازماندگان و خانواده های معزز شهدا فرصتی برای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عزیز و تبیین ابعاد مختلف شخصیتی، ویژگی ها و اهدافی است که شهدا بخاطر آنها جان خویش را در طبق اخلاص نهاده و نثار کردند.

وی ولایتمداری، انس با خدا، انس با ائمه معصومین (ع) و قرآن، معنویت، اخلاص و . . . را از جمله مشخصه های بارز شهیدان برشمرد و خاطرنشان کرد: در این میان دو خصیصه شناخت زمانه و انجام وظیفه و تکلیف، از دیگر ویژگی ها شهدا درخشان تر است.

دکتر عزیزی گفت: شهدای عزیز و همه آنانی که دل به این انقلاب و مکتب نجات بخش بسته بودند، با شناخت مناسب از زمانه امام راحل، مکتب تعالی بخش اسلام، دشمنان و مرز بین حق و باطل را شناختند و به رغم توطئه های همه جانبه دشمنان در منکوب کردن نظام شکوهمند اسلامی، دلاورانه ایستادگی کردند.

وی با اشاره به احساس تکلیف شهدا در برابر حفظ ارزش های دین و اجتماع، افزود: آنان با شهادت خویش عزت، بالندگی، اقتدار و پیشرفت را برای آحاد جامعه و نظام اسلامی به ارمغان آوردند.

همچنین دکتر "علیرضا حسنی" رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در این دیدارها، خاطرنشان کرد: این دیدارها و برگزاری مراسماتی همچون یادواره های شهدا فرصتی است تا با درک همه این ویژگی ها، همانند شهدای بزرگوار زمانه خود را بشناسیم و با اطاعت از ولی امر مسلمین، تکلیف خود را ادا نماییم.

وی اذعان داشت: امروز آمریکا و صهیونیسم جهانی به خیال خام خود به دنبال منزوی کردن ایران اسلامی هستند و با پیش کشیدن مسائلی نظیر انرژی هسته ای، ایجاد تفرقه افکنی و ضربه زدن به ارزش ها، مطامع شوم خود را دنبال می کنند و در اینجا وظیفه ماست تا با همبستگی، اتحاد، بینش و بصیرت و حضور در صحنه های مختلف نگذاریم تا آنان توطئه های خود را عملی کنند.

دکتر حسنی خاطرنشان کرد: فقط در این صورت است که پیام و آرمان شهدا در جامعه ترویج شده، تسری یافته، انقلاب تداوم خواهد یافت و بسط و دایره آن هر روز وسیع تر می شود.

همچنین معاون فرهنگی بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در این دیدارها تصریح کرد: ما باید به شهدا افتخار کنیم، زیرا امنیت، اقتدار، عزت و استقلال میهن اسلامی ما به واسطه ایثار و فداکاری آنان به دست آمده است.

دکتر فلاح با بیان اینکه دوران مجاهدت جنگ هشت ساله تحمیلی به اتمام رسید، اما مجاهدت تمام نشد، افزود: راه مجاهدت باز است و امروز عرصه های دیگری را در پیش رو داریم.

وی جنگ نرم و تهاجمات فرهنگی دشمنان را از مصادیقی دانست که باید از خود مجاهدت نشان دهیم و خارطنشان کرد: باید در این راستا معرفت به شهدا، اهداف شهدا و راه امام و شهدا را پیدا کنیم و بر اساس آن حرکت نماییم.

دکتر فلاح ویژگی های بارز شهدا را مخلص بودن، ارتباط با خدا و در راه خدا قدم برداشتن، انس با قرآن و توسل به ائمه و معصومین (ع) عنوان و با بیان اینکه امروز دشمنان اسلام و نظام در صدد هستند تا به استقلال، وحدت، ایمان و ولایت ما لطمه وارد کنند، تصریح کرد: باید با تاسی و پیروی از شهدا و ولایتمداری همه این توطئه ها را خنثی نماییم.

این گزارش حاکی است؛ اعضای کانون و شورای بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در این سلسله دیدارها با خانواده های شهیدان "شعبانعلی احمدی"، "عباس اسفندیار"، "مصیب آکو"، "هوشنگ اسفندیار"، "وحید کیانی"، "سیدنقی حسینی"، "طاهر سراج"، "یحیی سراج"، "زین العابدین اسفندیار"، "محمد چهارپاشلو"، "محمدرضا دهستانی"، "موسی درویش متولی"، "رضا شجاع" و بردادران "عروجی" دیدار کردند.

دیدار با خانواده شهید وحید کیانیدیدار با خانواده شهید یحیی سراجدیدار با خانواده شهید هوشنگ اسفندیاردیدار با خانواده شهید محمدرضا دهستانیدیدار با خانواده شهید موسی درویش متولیدیدار با خانواده شهیدان عروجیدیدر با خانواده شهید زین العابدین اسفندیاردیدار با خانواده شهید سیدنقی حسینیدیدار با خانواده شهید شعبانعلی احمدیعکس شهید شعبانعلی احمدیدیدار با خانواده شهید طاهر سراجدیدار با خانواده شهید عباس اسفندیاردیدار با خانواده شهید محمد چهارپاشلو


سه شنبه 91 اسفند 1 , ساعت 11:12 عصر

آیه های بی نشان

شهادت گل خوشبو و معطری است که جز دست برگزیده خداوند در میان انسانها به آن نمیرسد

شهیده

یاد بود شهیده عشرت اسکندری و 32 شهیده استان تهران

زمان : شنبه 5 اسفند ماه 1391

مکان : حسینیه حضرت فاطمه الزهرا(س)


پنج شنبه 91 دی 21 , ساعت 11:40 صبح

شهادت مصطفی احمدی روشن (1390 ش)

f

مصطفی احمدی روشن در 17 شهریور 1358 چشم به جهان گشود. در سال 1377 در رشته مهندسی شیمی وارد دانشگاه صنعتی شریف می شود.

وی از بسیجیان فعال بود و در دوران دانشجویی به عنوان معاون فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف فعالیت می نمود.

شهید احمدی شخصی ولایتمدار و از شاگردان آیت الله خوشوقت استاد اخلاق تهران بوده است .

در سال 1381 در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی گردید. وی دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی شریف و از نخبگان این دانشگاه به شمار می رفته است.

این شهید که به عنوان استاد دانشگاه نیز فعالیت می کرد دارای چندین مقاله ISI   به زبان های انگلیسی و فارسی بوده است.

شهید احمدی روشن عضو هیئت مدیره یکی از شرکت های تامین کالای نیروگاه هسته ای نطنز اصفهان بود که در زمینه تهیه و خرید تجهیزات هسته ای فعالیت داشت. این شهید بزرگوار در هنگام شهادت معاون بازرگانی سایت نطنز بوده است.

معاون بازرگانی سایت نطنز شخصی شوخ و باصفا و در عین حال در مدیریت جدی و قاطع بوده است. به گفته دوستان وی، شهید احمدی روشن فردی ولایتمدار، اخلاق مدار و شوخ طبع بود، شهادت آرزوی شهید احمدی روشن بود، او از شهادت نمی ترسید و در چنین روزی به آرزویش رسید.

شهید احمدی همیشه می گفت دعا کنید تا من شهید شوم و اگر شهید شدید دست من را هم بگیرید.

شهید احمدی دارای روحیه بسیجی و جهادی بود. او فردی خاص بود و دشمنان خوب فهمیدند که چه کسی را ترور کنند.

وی اهل نماز اول وقت بود. ایشان دارای پشتکار بالا، پرتوان، پرتلاش، پرانرژی و توانمند در عرصه اجرایی و علمی بود. او در خط ولایت و سرسپرده بود، همیشه می گفت دعا کنید مثل ابراهیم مالک اشتر نشوم و مختار را تنها نگذارم.

شهید احمدی در راهپیمایی عظیم 9 دی حضور داشت و یک ولایتمدار به معنای واقعی بود، او شیفته رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.

شهید احمدی روشن صبح چهار شنبه 21 دی ماه 90 بر اثر انفجار یک بمب مغناطیسی در خودروی خود در میدان کتابی ابتدای خیابان گل نبی تهران بدست عوامل استکبار به شهادت رسید.

از شهید احمدی روشن یک فرزند به نام "علی" به یادگار مانده است.


شنبه 91 فروردین 12 , ساعت 10:59 عصر

یاد معلم شهید حبیب الله دباغ زاده ، شهید رضا دباغ زاده کارمند بنیاد شهید و شهید مجید دباغ زاده و پدر مرحومشان گرامی باد.

شهید دباغ زاده

معلم شهید حبیب الله  دباغ زاده و شهید رضا دباغ زاده کارمند بنیاد شهید ، در حماسه هشت سال دفاع مقدس در جبهه های نبرد حق علیه باطل به فیض عظیم شهادت نائل آمدند و شهید مجید دباغ زاده در تاریخ 28 آبان 69 در کرمان به دست اشرار مسلح به شهادت رسید.

خانواده شهید دباغ زاده از جمله خانواده شهدایی هستند که رهبر معظم انقلاب به منزل ایشان رفته و دیداری با والدین شهید داشته اند


پدر شهیدان دباغ زاده  بعلت علاقه ای که به کشاورزی داشت خانه را در تهران فروخته و در اطراف تهران مبادرت به خرید یک قطعه خانه باغ نمود که هم بقیه زندگی را در محیط آرام سپری کند و هم به شغل مورد علاقه اش کشاورزی بپردازد.

او معمولا امورات باغ را خودش انجام میداد ولی برای کارهای سنگین تر کارگر میگرفت و بسیار مقید بود که به فرموده پیامبر اسلام (ص) مزد کارگر را قبل از خشک شدن عرق بدنش بپردازد. و این یکی از اخلاقیات نیکوی این مرد بزرگوار بود .


اما یک شب با صدای نا آشنایی از خواب پریدند و با چند نفر مواجه شدند که فریاد میزدند بیرون بیایید و همه را از خانه بیرون آوردند و ضمن تهدید فریاد میزدند  پول ها کجاست ؟ و هر چه پیر مرد میگفت که من پول زیادی ندارم به خرجشان نمیرفت تا اینکه برای تهدید تیری بسوی او شلیک کردند که به گردنش اصابت نمود و غرق خون روی زمین افتاد . خانواده برای کمک به سویش دویدند ولی کار از کار گذشته بود و خونریزی شدید بود و به سختی نفس میکشید و بعد مدتی آرام شد .

سارقین با مشاهده صحنه و حمله خانواده به آنها فرار کردند و به اینصورت پدر نیز به جمع سه فرزند شهیدش پیوست  و خانواده که تنها پشت و پناهشان در این غربت پدر بود دوباره تنها شدند .

بعد از چندی سارقین که تبعه ایرانی هم نداشتند دستگیر شدند و جالب اینکه در بازجویی گفتند چون او همیشه مزد روزانه ما را فورا پرداخت میکرد ، فکر کردیم که خیلی پولدار است و تصمیم به سرقت گرفتیم.


جمعه 91 فروردین 11 , ساعت 2:47 عصر

 نمیدانم چرا هر وقت میخواهم نامی از مرحوم سید محمد تقی موسوی بیاورم بی اختیار لفظ شهید را درمورد ایشان بکار میبرم .

موسوی

شاید بخاطر این است که او استاد قرآن ما بود و هرچه خاطره از او داریم همه و همه خاطرات قرآنی و اخلاق قرآنی است و به نظر میرسد طبق روایات اهل بیت میتوان او را شهید خطاب کرد زیرا به حق رهرو راه شهدان بود و همه به او علاقه داشتند.

سید محمد تقی موسوی اهل اصفهان بود ولی چند وقتی بود به جهت مسائل کاری در محله ما ساکن شده بود و در همین مدت کم توانست خود را در قلب بچه ها جا کند بطوری که همه علاقه زادی به او نشان میداند و ایشان توانست چند مکتب قرانی را در شهریار پایه گذاری کند ولی متاسفانه چند سال پیش در اثر حادثه اتومبیل او و همسرش به دیار باقی شتافتند و تنها دختر بچه کوچکشان به یادگار ماند.

روحش شاد.


چهارشنبه 91 فروردین 9 , ساعت 1:7 عصر

در ابتدای سال 1391 توفیق حاصل شد که به زیارت کربلای ایران و مناطق جنگی عازم شویم و خاک گلگون و آغشته به خون عزیزانمان در هشت سال دفاع مقدس را زیارت کنیم .

دو کوهه

پادگان دو کوهه   :    دیگر همه این پادگان را می شناسند .

حسینیه حاج همت  تانک دو کوهه

قدمگاه تمام شهیدان . محل نماز و عبادت شهیدان . محل وضوی شهیدان در حوض کنار حسینیه شهید همت

نقشه        یک

روز اول :     یادمان شهدای والفجر 8 (اروند کنار) : یکی از بخش های آبادان است که در 48 کیلومتری جنوب شرقی آبادان اروند کنار واقع شده است .

 اروند

این منطقه شاهد یکی از بزرگترین نبردهای دوران جنگ یعنی والفجر 8 بود . غواصان خط شکن در عملیات والفجر 8 در این منطقه شبانه از اروند گذشتند و خط دشمن را شکستند.

 موزه دفاع مقدس و مسجد جامع خرمشهر:

خرمشهر

خرمشهر از بعد از ظهر 31 شهریور 59 زیر آتش سنگین ارتش عراق قرار گزفت . یگانهای دشمن در این منطقه تهاجم خود را از سه محور آغاز کردند . از جنوب ایستگاه حسینیه برای بستن جاده اهواز خرمشهر و از سمت شمال و غرب خرمشهر برای دستیابی به دروازه شهر . دشمن با اجرای آتش سنگین و هجوم قوای زرهی به سمت خرمشهر و محاصره آن ،طرح ریزی کرده بود که هماهنگ با برنامه اشغال سه روزه استان خوزستان ، خرمشهر را نیز به اشغال خود در آورد ولی با مقاومت حماسی مدافعان خرمشهر نه تنها دشمن در اشغال خوزستان ناکام ماند ، بلکه با تحمل خسارات و تلفات بسیار ، بعد از 34 روز جنگ و گریز ،موفق به تصرف خرمشهر شد. برای آزاد سازی منطقه جنوب غربی اهواز ، عملیات بیت المقدس از اول اردیبهشت 61 آغاز شد .

ایستگاه حسینیه

آخرین مرحله این عملیات ( مرحله چهارم ) از اول خرداد 61 شروع شد که منجر به آزادی خرمشهر در تاریخ سوم خرداد 61 گردید .

 

یادمان شهدای شلمچه:شلمچه

 منطقه مرزی شلمچه در سمت غرب خرمشهر واقع شده است . یکی از محور های هجوم دشمن به خرمشهر در 31 شهریور 59 شلمچه بود . در عملیات بیت المقدس اگر چه خرمشهر آزاد شد ولی با توجه به اهمیت نظامی شلمچه ، دشمن به سختی از آن دفاع کرد و آن را در اشغال خود نگهداشت و پس از آن موانع و استحکامات دفاعی متعددی در این منطقه ایجاد کرد .

مسیر بهشت

رزمندگان اسلام با اجرای عملیات کربلای 5 در دیماه 1365 این موانع را در هم شکستند و شلمچه را آزاد کردند.

 روز دوم

دو

یادمان شهدای طلائیه : طلائیه در 31 شهریور 59 بسادگی اشغال شد و تا پایان جنگ در اشغال دشمن باقی ماند . در عملیات خیبر نبرد سنگینی در این محور به وقوع پیوست اما مواضع دشمن در طلائیه فرو نریخت.

 یادمان شهدای هویزه : دشمن در آغاز جنگ با اشغال شمال و شرق هویزه ، آن را محاصره کرد. در عملیات هویزه در 15 دی 59 رزمندگان از این منطقه نفوذ کردند . اما در این عملیات برای پدافند تدبیر مناسبی وجود نداشت .

هویزه

لذا با شروع پاتک های دشمن ، نیروهای خط مقدم عملیات در محاصره قرار گرفتند و تعدادی از آنان از جمله حسین علم الهدی فرمانده سپاه هویزه به شهادت رسید . در اردیبهشت 1361 طی عملیات بیت المقدس این منطقه آزاد شد.

 

یادمان شهید چمران (دهلاویه): دهلاویه روستایی است در غرب سوسنگرد که در جریان هجوم دشمن جبهه مقدم شهر سوسنگرد بود . مدافعان دهلاویه 10 روز سرسختانه در برابر دشمن مقاومت کردند تا اینکه در تاریخ 24 آبان 59 توان مقاومت باقی نماند و دشمن با اشغال دهلاویه خود را به سوسنگرد رساند .

دهلاویه

 پس از آزادی سوسنگرد چند بار برای آزادی دهلاویه اقدام شد و سر انجام در تاریخ 27 شهریور 60 در عملیاتی به نام آیت الله مدنی ( اولین شهید محراب)، دهلاویه آزاد شد . شهید دکتر مصطفی چمران ، وزیر دفاع از جمله شهیدان جبهه دهلاویه است.

 روز سوم

سه

بستان چزابه ( عملیان طریق القدس)

یادمان شهدای فکه : منطقه عمومی فکه ، رملی و سرزمین شن های روان است . در آغاز جنگ وقتی فکه سقوط کرد ،

فکه

در سه عملیات فتح المبین ، طریق القدس و والفجر مقدماتی با عبور از رمل ها به دشمن حمله شد که در دو عملیات اول این ابتکار رمز موفقیت بود . اما عملیات والفجر مقدماتی ، خاطره تلخی را در پی داشت . این زمین علاه بر آنکه مشهد تعداد قابل توجهی از رزمندگان اسلام شد، شاهد شهادت دو فرمانده بزرگ جنگ شهید حسن باقری و شهید مجید بقایی بود. فکه همچنین مقتل نویسنده بزرگ جنگ شهید مرتضی آوینی است.

 

یادمان شهدای فتح المبین

فتح المبین

زیارت مرقد دانیال نبی ( شوش): شهری است که مقبره دانیال نبی به آن جلوه مذهبی داده است و در ساحل شرقی رود کرخه قرار دارد . این شهر از آغاز جنگ تا پایان عملیات فتح المبین خالی از سنکه بود زیرا با حضور دشمن در ساحل غربی کرخه ، در آن امکان زندگی نبود .

 شوش

در آستانه عملیات فتح المبین ، شوش به مقر فرماندهی بسیاری از یگانها تبدیل شده بود.


سه شنبه 91 فروردین 1 , ساعت 8:37 عصر

 بسم رب الشهدا و الصدیقین

 

 

 

ktdsd

 

شهید حمید رضا نفیسی در تاریخ 21 اردیبهشت سال 1349 در خانواده ای مذهبی در تهران متولد شد  

 

 ازکودکی بسیار با هوش و زرنگ و مومن بود  و در مدرسه دروس خود استعداد خوبی داشت و دوران تحصیلی خود را با امتیازات بالا سپری نمود. 

 

a                 s

 

بعد از اتمام دوره ابتدایی و راهنمایی در حوزه علمیه امیر المومنین (ع)  واقع در شهر ری ثبت نام نموده و به دلیل علاقه ای که به دروس طلبگی داشت پیشرفت خوبی در این زمینه کسب نمود . دروس جامع المقدمات - سیوطی و مغنی را به نحو خوبی به پایان رسانید و در سال سوم طلبگی درس می خواند .

 

q 

 

او جوانی بسیار پاک و بی آلایش بود و ضمن تحصیلات خود همیشه در بسیج  و امورات فرهنگی و مسجد محل فعالیت می نمود و اکثر اوقات فراغت خود را در امورات فرهنگی و تبلیغی می گذراند و به جهت حسن خلق و رفتار مودبانه ، مورد احترام همه بود.

 

ش

 

در سال 1365 پس از آموزش نظامی سه ماهه در پادگان قصر فیروزه تهران  عازم جبهه های نبرد شد . اولین اعزامش به کردستان منطقه سقز بود که مدت 2 ماه به طول انجامید . اعزام بعدی از طرف حوزه علمیه بود که به منطقه اهواز لشگر 27 حضرت محمد (ص) عازم شد. و بعد از مدتی به مرخصی آمد و بعد از 10 روز با برادران دیگر به منطقه رفتند .

 

f

 

پس از گذشت 16 روز از اعزام در عملیات کربلای پنج در منطقه شلمچه به فیض عظیم شهادت نائل آمد و به لقا الله پیوست . روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

 


شنبه 90 اسفند 20 , ساعت 11:7 عصر
بسم رب الشهدا و الصدیقین
ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون
هرگز مپندارید آنان که در راه خدا کشته شدند مرده اند بلکه زنده اند و نزد پروردگارشان روزی میخورند.
سوره آل عمران آیه 169

بسیج اساتید استان تهران امام

امام خمینی (ره): شهدا در قهقهه مستانه شان عند ربهم یرزقونند
امام خامنه ای : امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.
در میان مومنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند ، صادقانه ایستادند . بعضی پیمان خود را به آخر بردند و در راه او شربت شهادت نوشیدند و بعضی دیگر در انتظارند و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.
شهید عباس افشار  حمید رضا  هاشمی  یدالهی  شیخی  ابراهیم  اینانلو  زارع  اقدامی  هادیزاده 

پنج شنبه 90 دی 22 , ساعت 12:57 صبح

شهید حسین رهساز

شهید تو اردوی ورامین خط های زیبای شهید حسین رهساز توجهم را شدیدا جلب کرد . هر روز در و دیوار پر میشد از بیانات امام و توصیه های عمومی و احادیث به خط زیبای برادر رهساز . اردوی دانش آموزی بود و صبح ها میرفتیم گندم درو میکردیم و عصرها کلاس های مختلف برگزار میشد . خیلی خوش میگذشت و از دوران شیرین زندگی ام است .

بعداز اردو چند بار دیگر برادر رهساز را در برنامه های فرهنگی دیدم ولی یکدفعه غیبش زد . گاهگاهی یادش می افتادم و از دیگران سراغش را میگرفتم ولی کسی نمیدانست .

حدود 7-8 سال بعد در سپاه دنبال کاری رفته بودم که با کمال ناباوری دیدم برادر رهساز مشغول صحبت با یکی از برادران سپاه است . اندکی صبر کردم تا صحبتشان تمام شود ولی انگار تمامی نداشت . به ناچار جلو رفتم و با صدای بلند گفتم آقای رهساز .

با تعجب نگاهم کرد و لبخندی و تحویلم گرفت . گفتم یادتان است اردوی ورامین را ؟ من هر وقت عکس شما را در آلبوم می بینم سخت در فکر میروم که شما کجا رفتید.

گفت آن عکس را به من بده خودمان اصلا عکس نداریم من چند سال مفقود بودن و عراق نام ما را جزو اسیران رد نکرد تا پایان جنگ و تمام عکس هایم را فامیل و دوستان برده اند .

از روی عکس ظاهر کردم و جلوی دست گذاشتم تا بدستش برسانم . روزی از یکی از آزادگان سرغش را گرفتم . گفت خدا بیامرزد . عراق روی اینها آزمایشات شیمیایی انجام داده بود و دچار سرطان شد و شهید شد.

شادی روحش صلوات


دوشنبه 90 آبان 30 , ساعت 5:17 عصر
<   <<   6      

لیست کل یادداشت های این وبلاگ