نخستین تخریب قبور مطهر ائمه بقیع به دست وهابیان سعودی در سال 1220 هجری یعنی زمان سقوط دولت اول سعودیها توسط حکومت عثمانی رویداد، پس از این واقعه تاریخی - اسلامی با سرمایهگذاری مسلمانان شیعه و بهکاربردن امکانات ویژهای، مراقد تخریبشده به زیباترین شکل بازسازیشد و با ساخت گنبد و مسجد، بقیع به یکی از زیباترین مراقد زیارتی و در واقع مکان زیارتی ـ سیاحتی مسلمانان تبدیلشد.
یکی از گردشگران انگلیسی پس از بازسازی بقیع، ضمن توصیف اماکن زیارتی مدینه منوره در اینباره میگوید: مدینه در سال 1387 تا 1388 و قبل از انهدام مجدد توسط وهابیان سعودی، شبیه استانبول و شهرهای بسیار زیبای سیاحتی جهان بازسازیشدهبود.
دومین تخریب بقیع
دومین و درواقع دردناکترین حادثه تاریخی - اسلامی معاصر به هشتم شوال سال 1344 و پس از رویکار آمدن سومین حکومت وهابی عربستان مربوطمیشود؛ سالی که وهابیان به فتوای سران خود مبنی بر اهانت و تحقیر مقدسات شیعه، مراقد مطهر ائمه و اهلبیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) را مورد دومین هجوم وحشیانه خود قراردادند و بقیع را به مقبرهای ویرانشده و در واقع مهجور و ناشناخته تبدیلکردند.
«ایلدون رتر»، یکی از گردشگران غربی در اینباره میگوید: با دومین تخریب قبور ائمه بقیع در مدینه منوره مراقد مطهر ائمه(علیهالسلام) بهشدت ویرانشد و وهابیون در این تخریب، شکل ظاهری مقبرهها و گنبدهای این قبور را دگرگونکردند.
براساس منابع و شواهد تاریخی، وهابیان سعودی تنها به تخریب قبور بقیع اکتفانکردند، بلکه بارها به تخریب مرقد بیامبر(صلیاللهعلیهوآله) نیز اقدامکردند که با واکنش گسترده مسلمان جهان مواجهشده و از این توطئه ضد اسلامی دستبرداشتند.
«لویس پورخارت»، یکی از گردشگران سوییسی که پس از تشرف به اسلام خود را ابراهیم نامیدهاست، در اینباره میگوید: با توجه به مقام ائمه و صحابه دفنشده در بقیع، این قبرستان فضایی بسیار کوچک دارد و در مقایسه با اماکن زیارتی دیگر کشورهای شرقی بهویژه عربستان، به صورت تلی از خاک و سنگ، نگاه هر بینندهای را به خود جلبمیکند.
پورخات درباره کوه احد نیز میگوید: در مسجد احداثشده در دل این کوه، قبر حمزه، عموی پیامبر و دیگر شهدای احد همچون «مصعببن عمیر»، «جعفربن شماس» و«عبداللهبن جحش» دیدهمیشود که وهابیان این مسجد و قبور دوازده تن از شهدای احد و صحابه پیامبر را نیز تخریبکردهاند.
قبرستان بقیع قبل از تخریب
قبرستان بقیع قبل از تخریب شامل مقبره چهارتن از ائمه اطهار و قبر گمشده بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) است، هرچند که در روایت آمدهاست که امیرالمومنین حضرت علی(علیهالسلام) پس از شهادت دخت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) پیکر پاک و مطهر ایشان را برای دفن به اماکن متعددی همچون بقیع، مسجد پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) و خانه خود حملکردند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کتاب شهید عباس افشار
کتاب شهید عباس افشار
کتاب زندگی نامه شهید عباس افشار
نقش ستون پنجم در عملیات کربلای 4
نقش آمریکا در لو رفتن عملیات کربلای 4
عملیات کربلای4
مبانی عربی دانشگاهی
قسمتی از کتاب (7) بستان (قسمت چهارم)
قسمتی از کتاب (7) بستان (قسمت سوم)
قسمتی از کتاب (7) بستان (قسمت دوم)
قسمتی از کتاب (7) بستان (قسمت اول)
احتکار
تبلیغات شورای دانش آموزی
این خاک گهربار که ایران شده نامش
[همه عناوین(404)][عناوین آرشیوشده]